ONTDEK EMMEN IN HET PAASWEEKEND

Ontdek Emmen in het paasweekend met de onderstaande tips. Kom pannenkoeken eten in het Veenpark, eieren zoeken in WILDLANDS of bezoek één van de paasvuren. 

Pasen in het Veenpark

Op zaterdag 30 maart opent het Veenpark haar deuren voor bezoekers. Gedurende het hele paasweekend is er weer van alles te beleven voor de hele familie. Op 30 en 31 maart, en 1 april kun je weer een gezellige paasspeurtocht maken. Net als vorig jaar staan er lollige eieren verstopt door het dorp heen. Kun jij ze vinden?

Op beide paasdagen kun je in het Veenpark genieten van de lekkerste pannenkoeken tijdens het pannenkoekbuffet. Er is een speciale kindertafel waar de mooiste creaties gemaakt kunnen worden.

Paaspuzzel in WILDLANDS

Breng tijdens Pasen een bezoekje aan WILDLANDS en ga op zoek naar wel heel bijzondere paaseieren. Overal in Jungola liggen gouden eieren verstopt. Vind jij ze allemaal? Dan maak je kans op één van de verrassingspakketten.

Tip: de eieren liggen in de buurt van dieren die eieren leggen, eieren eten of op een ei-land wonen. Grapje van Jungle Jim. De gratis puzzel is alleen verkrijgbaar tijdens Pasen (op=op).

Tweede Paasdag in het Smalspoor Museum

Op tweede Paasdag organiseert het Smalspoor Museum een leuke ochtend voor de jeugd. Kom eieren zoeken of neem deel aan diverse spelletjes zoals wortel gooien, paasgolf, eierendieven wegjagen en nog veel meer! Uiteraard mag een rondje met de trein niet ontbreken. De Paashaas volgt al lessen voor het besturen van de locomotief, dus wie weet is hij straks wel de machinist.

Open dagen Harwi Keramiek

Tijdens de open dag laat Harwi Keramiek de beelden zien die zij in de winter hebben gemaakt. Daarnaast worden werken van twee exposanten en glaswerken getoond. De tuin en lunchkaart is gewijzigd, dus kom genieten en ontdekken tijdens de Paasdagen.

Paasvuren in Emmen

De tradionele Paasvuren mogen natuurlijk niet ontbreken tijdens deze feestdagen. Gemeente Emmen heeft een overzicht van alle Paasvuren in Emmen en omgeving. 

Extra tip!

Recreatieschap Drenthe is druk bezig geweest met de aanleg van het wandelknooppuntennetwerk. Op maandag 1 april is het officieel afgerond. Via wandelknooppunten kan iedereen eenvoudig een korte of langere route samenstellen door fascinerende plekken in Drenthe en de Friese gemeente Ooststellingwerf. Het wandelnetwerk sluit ook aan op dorpsommetjes en bestaande wandelnetwerken in gemeenten. Langs de routes zijn diverse culturele- en horecagelegenheden gevestigd. De kaarten zijn nu te koop bij Tourist Info Emmen!

KIES JOUW PAASUITJE VOOR MEER INFORMATIE