Meivakantietips

EMMEN SAMEN OP PAD

Kom vakantie vieren en genieten van het mooie weer in Emmen. Kom meer te weten over turfafgravingen in het Veenpark, vier de vrijheid tijdens Bevrijdingsdag Emmen of ontdek het Bargerveen tijdens de Veenweek. Wat je ook gaat doen, wij wensen je een fijne vakantie!

Bezoek het Veenpark en maak een wandeling in het Hoogveen gebied. Met een treinritje van 20 minuten kom je in het gebied aan. Je stapt uit bij de turfafgraving waar je kunt genieten van de demonstratie over turfsteken. Over het vlonderpad wandel je langs informatiepanelen over het gebied en vondsten vanuit opgravingen. Ook kun je zelf eens proberen hoe moeilijk het is om een goede turfstapel te maken. Een heerlijk dagje uit voor de hele familie!

Het Industrieel Smalspoor Museum is weer open voor bezoekers. Tijdens een bezoek aan het Smalspoormuseum maak je een tocht door een prachtig natuurgebied. Tijdens de rit krijg kom je meer te weten over het gebied en het ontstaan hiervan. Binnen in het museum zie je de historische smalspoorlocomotieven en kan je nog meer informatie krijgen over turfwinning.

Na een meer dan geslaagde Koningsdag Festival in Emmen wordt zondag 5 mei het Raadhuisplein weer omgetoverd tot feestterrein. Dan is Bevrijdingsdag in Emmen en wordt de vrijheid gevierd.  Bevrijdingsdag heeft dit jaar een nog groter terrein met extra area’s zoals een kids area en livepodium. Deze dag is gratis toegankelijk en geschikt voor jong en oud. 

Ontdek de opwindende verhalen van de Tweede Wereldoorlog! Van frontsoldaten tot geheime verzetsstrijders. Tijdens de kindercollege bezoek je het oorlogsmuseum, waar je een overvloed aan voorwerpen uit die tijd kunt zien. De college is geschikt voor kinderen van 8 t/m 12 jaar.

Kom met het hele gezin naar de familiedag op donderdag 9 mei. Deze dag zijn er diverse activiteiten voor alle leeftijden aan de rand van de prachtige natuur van het Bargerveen. Maak je eigen vogelhuisje, laat je schminken, doe mee aan een spannend smokkelspel en bewandel het kabouter- en blotevoetenpad. Daarnaast kom je deze dag alles te weten over asperges, bijen en nog veel meer.

De familiedag is onderdeel van de Veenweek die plaatsvindt van 9 t/m 20 mei.

Kortom, er is veel leuks te ontdekken en beleven in Emmen!