Zomerevenementen in Emmen

In de zomermaanden vinden traditiegetrouw grote evenementen in het centrum van Emmen plaats, zoals de Vlindermarkten, C’est la Vie, Gouden Pijl en het Uitfestival. Lees meer over deze grote evenementen en zet ze alvast in je agenda!  

Dinsdag 9 juli is het weer zover. Dan is de eerste Vlindermarkt in Emmen Centrum. De Vlindermarkt is een begrip in Emmen en trekt jaarlijks vele bezoekers. Vanaf 9 juli kan je elke dinsdag in juli en augustus genieten van een sfeervolle en gezellige markt met elke week een gevarieerd activiteitenprogramma.

De markt slingert van het oude centrum in het noorden tot aan het veelzijdige overdekte winkelcentrum en vanaf daar naar het Raadhuisplein. Het hart van de markt is rondom de Grote Kerk Emmen.

Op zondag 21 juli is Emmen opnieuw het decor voor spectaculaire straattheateracts tijdens het C’est la Vie festival. Dit evenement toont veel mooie, grappige, indrukkwekkende acts en is altijd een groot feest voor en door interactie met het publiek.

Overdag biedt C’est la Vie een programma vol straattheater, kermis en een markt. In de avond verzorgen lokale horecaondernemers het muziekprogramma. Het festival begint om 10 uur met de vlooienmarkt en braderie en vanaf 13.00 uur barst het straattheater los.

Het wielerfestival van Emmen, De Gouden Pijl, vindt een week later op zondag 28 juli plaats. Deze dag staat vooral in het teken van wielrennen, maar daarnaast kan je genieten van muziek, volle terrassen en de kermis. Bovendien is het deze dag koopzondag in Emmen Centrum.

Het programma en route zijn nog niet volledig bekend gemaakt. Maar zoals elke jaar zal de route door het mooie Drentse landschap gaan.

Op zaterdag 14 september barst het Uitfestival los in Emmen! Het Uitfestival vormt in september traditioneel de start van het culturele seizoen.Tijdens dit festival ligt het accent op verwonderen, inspireren en vermaken.

Net zoals vorig jaar vindt het Uitfestival plaats verspreid door het centrum van Emmen. Zo kan je op verschillende locaties in het centrum terecht voor (muzikale) optredens. In het Rensenpark bruist het van culturele activiteiten. En op het Raadhuisplein staat een podium waar tot en met de avond muziek geprogrammeerd wordt. Tevens is op het Raadhuisplein de cultuurmarkt met verschillende informatiekramen te vinden. Het skatepark zal weer omgetoverd worden tot jongerenplek waar veel activiteiten te doen zullen zijn.