EMMEN SAMEN OP PAD

Benut de voorjaarsvakantie goed en ga er lekker op uit met de kinderen! Ga op avontuur in Emmen en volg het kabouterpad, kom meer te weten over de eeuwenoude hunebedden of kom klimmen en klauteren in één van de indoor speelparadijzen. Ideaal voor een regenachtige of koude dag. Wat je ook gaat doen, wij wensen je een fijne vakantie!

Wandelen met hele gezin
Familiepad Emmerdennen

Natuurgebied Emmerdennen is één van de oudste bossen van Zuidoost-Drenthe. Ontdek het natuurgebied op de gezinsvriendelijke en verharde wandelroute, die geschikt is voor onder andere rolstoelen, elektrische scooters en kinderwagens.

Tijdens de wandeling ervaar je een oase van rust. In de omgeving wordt het gebied ook wel “Klein Zwitserland” genoemd. Het bestaat uit bosrijke gebieden en oude zandduinen. Een van de duinen heet Haantjeduin en is met 31 meter boven zeeniveau een van de hoogste punten van de Hondsrug.

Kabouterpad Emmerdennen

Het kabouterpad in de Emmerdennen is een leuke wandeling over slingerende bospaadjes en heuveltjes. Onderweg kom je houten kabouters en dieren tegen en loop je over het zandmeertje. Vanwege het thema kabouters is de wandeling vooral leuk voor gezinnen met jonge kinderen. Maar oudere kinderen zullen zich in dit heuvelachtige bos en bij het Zandmeertje ook goed vermaken.

Parkeren is mogelijk bij Laan van de Bork 101 (Emmen). Vanaf daar kan je kiezen tussen twee routes. Een route van 1,1 km en een route van 2,2 km lang.

Emmerdennen

Deze wandelroute leidt je door de Emmerdennen, langs oude sporen uit het verleden én langs hunebed D45. Hunebed D45 is met 18 meter één van de grootste hunebedden van Drenthe.

Tip: let eens op de deuk in één van de dekstenen. Het verhaal gaat dat deze deuk is ontstaan doordat koning Lodewijk Napoleon, tijdens zijn bezoek aan Drenthe in 1809, met paard en al boven op dit hunebed ging staan

Kom Emmen binnen
Aquarena

Wat voor weer het buiten ook is, in Aquarena is het altijd warm en gezellig. In het recreatiebad kan je genieten van het warme water van 31 graden. Je vindt hier een toffe interactieve glijbaan voor jong en oud. Kies je eigen thema met licht en geluid tijdens je rit! Of ga gezellig met je hele familie van de brede familieglijbaan. Ontspannen doe je op onze grote bubbelbank in het recreatiebad.

Ballorig

Bij, een volledige vernieuwde, Ballorig in Emmen zijn er veel leuke activiteiten. Kinderen kunnen komen springen op de mega trampoline, klauteren en glijden op de reusachtige klimrekken én voor nog meer spanning is er een grote klimmuur. Voor de allerkleinsten is er een speciale peutergedeelte.

Parc Sandur Emmen

In Parc Sandur Emmen kunnen kinderen zicht uitleven in het “Piratennest”. Een indoor speelparadijs met een 3 verdiepingen hoge ballenbak, glijbanen en een klimnet. Ook voor de kleinere kinderen zijn er genoeg klim en klauter mogelijkheden. Naast het Piratennest is er voor de ouders voldoende ruimte om onder het genot van een kopje koffie de spelende kinderen in de gaten te houden. Naast het speelparadijs zijn er bij Parc Sandur nog meer (indoor) activiteiten.

WILDLANDS

In WILDLANDS valt er veel te ontdekken en te leren! Ga bijvoorbeeld op onderzoek uit in Jungola. Je tocht begint bij de overdekte Vlindertempel waar honderden exotische vlinders om je heen vliegen. Verderop, in ’s werelds grootste overdekte jungle, vaar je de Rimbula River af. Je vaart langs de olifantenkudde en de eilanden met slingerapen en gibbons. En kijk je goed, dan maak je misschien wel kennis met de ringstaartmaki’s, zwarte maki’s en vari’s. Wil je, net als zij, klimmen en klauteren tussen de boomtoppen? Dan is de Jungle Trail écht iets voor jou!

Niet genoeg aan de Jungle Trail? Kom je dan uitleven in Animazia, het overdekte XL-speelparadijs voor de jonge avonturiers. Een speelwereld vol touwbruggen, boomhutten en glijbanen voor onbeperkt speelplezier. Speel in de zandbak en trek de bootjes als avonturier zelf naar de overkant.

Cowboys & Indianen

In dit speelreservaat kunnen kinderen urenlang spelen en ontdekken in de grote speelstructuur met ballenbaden, schietkanonnen, glijbanen, trampolines, springkussens, spookhuis en slingertouwen.

Ook kun je een leuk potje voetballen in het toffe voetbalkooi! Maak het extra spannend en beklim de unieke klimmuur. Daarnaast zijn er diverse spelen zoals Glow in the dark midgetgolf (binnen) en Western midgetgolf (buiten), poolbiljart, bowlen, tafeltennis, airhockey enzovoort. En om de dag af te maken kan je allerlei lekkers bestellen uit de keuken.

Kortom, er is veel leuks te ontdekken en beleven in Emmen!