Topavonden beleef je hier

Tijd voor een avondje uit? In Emmen is altijd wel wat te doen!
Lekker eten, borrelen, dansen, theater, film, er is keus voor iedereen. Heb je nog helemaal geen idee wat er in Emmen te beleven valt? Voor inspiratie volgen hier onder al vast 5 tips. Lekker makkelijk en je hebt gegarandeerd een top avond!

Vlakbij het station van Emmen, gevestigd in een historisch pand, vind je Eetcafé Groothuis. Al jaren een begrip in Emmen en omstreken. Een bierproeverij, high wine, zo maar wat ideeën. Natuurlijk kun je ook iets lekkers van de kaart bestellen. Daarna nog even lekker dansen? Regelmatig organiseert Groothuis de Groothuisshow. Een avond met live muziek, waar de voetjes van de vloer mogen.

Emmen is in het bezit van een prachtig groot theater, waar ieder theaterseizoen een uitgebreid programma geshowd wordt. Neem plaats op het zachte rode pluche en laat je verrassen. Cabaret, toneel, ballet, een musical, voor elk is er wat wils. Ben je een liefhebber van live muziek? Bekijk dan eens het muziekprogramma van het ATLAS Theater. Voor komend seizoen staan er maar liefst 30 muziekvoorstellingen gepland. Het programma is zeer gevarieerd, dus grote kans dat er een band of artiest tussen staat die je graag eens live wilt zien. Van swingende rock-‘n-roll tot schitterende funk en jazz, intieme liedjes en echte meezingers! Wist je trouwens dat je in het theaterrestaurant heerlijk een hapje kunt eten? Bij veel voorstellingen bestaat er de mogelijkheid voor het boeken van een arrangement.

De bioscoop is uitgerust met de modernste technieken voor de beste filmbeleving. De nieuwste films worden er gedraaid en kun je even geen keuze maken, dan staat het personeel klaar om je te helpen bij het uitkiezen van een film. Wil je in je eigen bubbel genieten van de film? Reserveer dan een Cosy Seat, deze twee luxe fauteuils met een tafeltje er tussen, bieden je extra ruimte en privacy.

Nog zo’n begrip, dit authentieke Grandcafé! Gastheer Eric van der Veen zwaait hier de scepter en heet je van harte welkom. Fijnproevers en muziekliefhebbers kunnen hier hun hart op halen. Lekker eten a la carte of genieten van de verse weekmenu’s. En als kers op de taart, bijna ieder weekend live muziek. Een verscheidenheid aan bands weet de weg te vinden naar Rue de la Gare. En weet je wat nou zo leuk is? De entree is gratis.

Te herkennen aan de grote rode parasols, midden in het centrum van Emmen. De Brasserie staat bekend om zijn verschillende koffiesoorten en speciaal bieren. Binnen, buiten of in de serre, er is altijd wel een plekje waar je heerlijk kunt zitten. Genieten van een lekkere cocktail of een versbereide maaltijd. Voor je het weet is de avond al weer om. Leuk om te weten: de Brasserie is maar 1 dag in het jaar gesloten (1 januari), dus je staat dan ook bijna nooit voor een dichte deur!