Kijk je ogen uit

Stel je voor… het is een gewone dag, maar het weer ziet er grauw en grijs uit. Je wilt wel iets ondernemen, maar weet niet zo goed wat. Je hebt niet echt zin om iets actiefs te ondernemen, dan bieden deze galerieën en exposities de uitkomst. Heerlijk een dagje op je gemak kunstwerken bekijken. Daarom hebben wij deze 4 locaties voor je uitgezocht.

Emmen

De galerie, vernoemd naar eigenaar en kunstenaar Ingo Leth, biedt het hele jaar door verschillende exposities. Leth’s eigen schilderwerk wordt het gehele jaar door vertoond en afgewisseld met werk van andere gerenommeerde kunstenaars. In de galerie vindt je een afwisseling van glaskunst, schilderijen, porselein, beelden en nog veel meer. Sinds 2015 heeft Galerie Bij Leth een goede naam opgebouwd en komt men vanuit het hele land hier naartoe om de collecties te bewonderen.

Emmen

Het Centrum Beeldende Kunst Emmen heeft tegenwoordig twee locaties om te bezoeken; De Fabriek en het Rensenpark. In De Fabriek zijn een Kleine Zaal en een Grote Zaal, waar het accent op professionele beeldende kunst en vormgeving ligt. Boven, op De Verdieping, is er een breder cultureel programma te bewonderen. Bij het CBK in het Rensenpark is een wisselend programma te bewonderen, waarbij zowel professionele kunst als amateur kunst te bewonderen, evenals gastprogrammering door bijvoorbeeld erfgoedinstellingen.

Drouwen

Mocht je interesse liggen bij mineralen, fossielen en schelpen uit de hele wereld, dan raden wij Versteend Leven aan. Zodra je het pand binnenstapt wordt je overdonderd door de grote hoeveelheid die hier te bewonderen is. Het aanbod varieert van prachtige kristalgroepen, tot aan dierfiguren en ook voor exclusieve sieraden kun je hier terecht. Vanuit heel de wereld komt men naar Drouwen toe om de collectie te bewonderen.