Expositie | Agnes Tienstra, Harrie Heidema en Mischa Uitenbogaart

Van 29 juni t/m 18 augustus kun je in Galerie Beeldbrengers stenen beelden en objecten in papier maché van Agnes Tienstra bewonderen. Daarnaast is er het werk van een schilder- en tekenduo, Harrie Heidema en Mischa Uitenbogaart. Zij maken realistische schilderijen en pasteltekeningen.

Het werk van Agnes Tienstra is heel veelzijdig. Haar eerste hobby was het maken van quilts. Menig exemplaar werd verkozen voor de landelijke tentoonstellingen. In 1980 begon ze met lessen in tekenen, schilderen en pasteltekenen. Nu gaat ze alweer jaren naar de opleiding beeldhouwen in klooster Frenswegen in Nordhorn. Agnes studeerde drie jaar bij Art Partout (academie voor realistische schilderkunst) en sinds een paar jaar geeft ze daar zelf les. Vorig jaar won ze de jury- en publieksprijs met haar schilderij ‘De kist van Vincent van Gogh’, tijdens een tentoonstelling in Emmen in het kader van ‘Van Gogh Drenthe’.

Harrie Heidema is een zoekende realistische fijnschilder. Hij tekende vroeger veel, maar door drukte (eigen huis bouwen, kinderen, sport) kwam er een tijdlang niets van. Tot hij Mischa ontmoette, die haar hele leven al tekende. Samen pakten zij de draad weer op. Harrie volgde schilderlessen, onder andere bij Art Partout en Gabriel Gressie en schildert nu vooral landschappen, zeegezichten, stillevens en dieren.

Mischa Uitenbogaart tekent realistische portretten van mens en dier. Zij werkt met pastel-, kleur- of grafietpotloden. Daarnaast heeft zij een passie voor fotografie. Vooral macro-, natuur-, dieren- en paarden(sport)fotografie zijn haar favoriet.

Tuinen bezichtigen

Agnes Tienstra woont in Meppen (bij Zweeloo) en heeft daar een beeldentuin die vrij toegankelijk is van mei tot en met oktober. Ook Harrie en Mischa hebben een tuin die te bezichtigen is (HaMi Art, siertuin met kunst, in Emmer-Compascuum, op afspraak).

https://beeldbrengers.nl/agnes-tienstra-harrie-heidema-mischa-uitenbogaart/

Terug naar vorige pagina