Emmen, zo dichtbij…

Hoewel Emmen niet het toppunt van drukte is, kunnen we ons voorstellen dat je liever de rust en ruimte opzoekt van een van die rustige omliggende dorpjes om te overnachten. En wat zijn ze mooi, die oude boerendorpjes. Je voelt de spanning van je schouders glijden zodra je hier je avondwandelingtje over de brink maakt. Het is echt genieten, met de vergezichten, de stilte van de natuur en de behulpzaamheid van de mensen. Het motto van de meeste mensen die hier wonen is dan ook: “Doe maar rustig aan”.

Dalen

Een unieke ervaring om hier te slapen, want slapen is niet het enige wat je hier doet. Bedstay op 8 is een B&B met een concept. Naast slapen kun je hier eten, (leren) BBQ’en en vooral ook ontspannen. De sauna staat voor je klaar, je kunt een duik nemen in het zwembad en er zijn verschillende arrangementen voor je uitgestippeld. Het enige wat jij hoeft te doen is op komen dagen. Of je nu met 2, 4 of 6 personen wilt komen, bij Bedstay op 8 is het mogelijk.

Emmer-Compascuum
De Drentse Schuur

Deze modern ingerichte B&B is een heus speelparadijs. Een kast vol met spelletjes en buiten verschillende speeltoestellen waarop je je helemaal kunt uitleven. Hier zul je je niet gauw vervelen. En Emmer-Compascuum ligt op steenworpafstand van Emmen, waar ook meer dan genoeg te beleven valt met de kinderen. Onder de afkap staat een heerlijke terrasverwarmer, dus ook op de koudere avonden kun je hier heerlijk genieten.

Erica
Ons Hoeske

Ben je op zoek naar een knus huisje, met alles voor jezelf? Zoek dan niet verder want je hebt Ons Hoeske gevonden! Het mooie van Ons Hoeske is dat het gelegen is op een perfecte locatie. Je hebt hier niet alleen fiets- en wandelpaden in de omgeving, maar ook een goede plek om te vissen en te recreëren. En iedere zondag  kun je genieten van livemuziek bij de buren bij Center Parcs Sandur.

Erica
Oma’s Huis

Bij B&B Oma’s Huis kun je met recht zeggen dat je plaats neemt in Oma’s Huis. Je overnacht namelijk in een Drentse woonboerderij uit het jaar 1902. Bij Oma’s Huis kun je je volledig terugtrekken en heb je geen gebrek aan privacy. Het gedeelte van de boerderij waar je verblijft is van alle gemakken voorzien. Dus ga terug in de tijd, met de comfort van het hedendaagse.

Nieuw-Amsterdam

Dompel je onder in de wereld van Vincent van Gogh. Dat is wat je krijgt bij een verblijf aan B&B Bij Vincent. Niet alleen de slaapkamers zijn ingericht in de stijl van de wereldberoemde schilder, ook beneden in het gastenverblijf vindt je allerlei aandenkens aan Vincent van Gogh. Nieuwsgierig waarom hier alles het thema ‘Van Gogh’ heeft? Vraag dat aan Chris of Bea.

Noord-Sleen

Bij B&B Sleenerzand heb je een daalders plekje om in de ochtend wakker te worden. De rust en de ruimte zorgen ervoor dat het hier optimaal genieten is. Als je ’s ochtends de ogen opent wordt je wakker in de groene oase van de tuin. Nadat je de slaap uit je ogen hebt gewreven kun je in de tuinkamer aanschuiven voor een heerlijk ontbijt. Dat klinkt toch hemels?

Oranjedorp

Het huis bij de Eikenboom, dat is wat er eigenlijk staat. En ze liegen niet, het huis heeft inderdaad een eikenboom. Bij die prachtige eik is een heerlijk zitje gemaakt, zodat je volop kunt genieten van de rust. Nadat je de slaap uit je ogen hebt gewreven kun je in de tuinkamer aanschuiven voor een heerlijk ontbijt.

Schoonebeek

Aaah, het Schoonehof. Wat is het schoon, niet alleen in de zin van netjes, maar ook in de zin van mooi. Deze ouderwetse boerderij, mét bedstee, is absoluut een overnachting waard. Wanneer je hier overnacht stap je werkelijk terug in de tijd.

Stieltjeskanaal

Logeren in deze B&B doe je op basis van je gevoel. Je kiest de kamer die je het meest aantrekt op basis van de edelstenen. Iedere kamer heeft een andere edelsteen, dus een andere sfeer. De voormalige boerderij leent zich er goed voor om weer terug te keren naar jezelf en je directe omgeving. Dus ben jij er aan toe om je te focussen op je eigen geluk, welzijn en gezondheid? Ga dan naar Bij Aquamarijn.

Weiteveen

De Bed & Breakfast van het Veenloopcentrum is een pareltje. Je bent hier zo ontzettend dicht bij de natuur en de geschiedenis van het veengebied, dat je echt het gevoel hebt dat je terug de tijd in gaat. In feite is dat met een overnachting hier ook echt zo. Je verblijft namelijk in de voormalige pastorie van de Rooms Katholieke Kerk en het ontbijt wordt geserveerd in het bruine café.